WOT – WIJK ONDERSTEUNING TEAMS SCHIEDAM

De zorgtaak is per 2015 verschoven van de overheid naar de gemeenten. De gemeente Schiedam heeft gekozen voor een integraal concept waarbij de diverse instellingen en diensten die actief zijn in de gemeente nauwer samenwerken vanuit 1 gedeelde locatie in de wijk. Dit biedt helderheid voor de burger en zorgt voor directe afstemming tussen de diensten en een meer persoonlijke ondersteuning op maat. 

interieurconcept, met maatwerk balie, plantenkast, brochurekast en werkplekken

Het interieurconcept voor het WOT bestaat uit een open en toegankelijke ruimte met een vriendelijk vormgegeven entreezone met zithoek met informatie, een balie en daarachter flexibele werkplekken.

Daarnaast is er een bespreekruimte voor persoonlijke gesprekken. De kleurstelling van het WOT is verwerkt in de vloer en stoffering van de meubels. De vloer is gemaakt van reinigbaar geweven vinyl, wat de sfeer van een zachte vloerbedekking geeft.

FLEXIBELE WERKPLEKKEN
De werkplekken zijn uitgewerkt met een op maat uitgewerkt flexibel concept. De werkbladen en stoelen zijn in hoogte verstelbaar. Persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen in stalen draagbare lockers, die aan het tafelblad kunnen worden gemonteerd. Na de werkzaamheden kan de eigen locker in een kast worden opgeborgen.

MAATWERK KASTEN
De kasten zijn op maat gemaakt en hebben een gevarieerde inhoud: folder, display, lockers en een groene kast met een groene wand systeem. Dit concept is op maat ingepast op 6 locaties in Schiedam.  

WOT LOCATIES, SCHIEDAM
project: Wijk Ondersteuning Teams, gemeente Schiedam
opdrachtgever: Gemeente Schiedam
ontwikkeling en uitvoering: Bergwerf Bouw, Schiedam
opgeleverd: 6 locaties in 2014-2015