OTB TU DELFT

Het oorspronkelijke Laboratorium voor Analytische Scheikunde dateert uit 1960 en is ontworpen door Van den Broek en Bakema. Het is een gebouw met een heldere structuur in constructie en gevel. Kenmerkend in de gevel zijn de betonnen gevelelementen met een spel van horizontale betonnen regels.

Onze ingreep in de gevel omvat het volledig aanbrengen van een nieuwe ‘huid’ van glas, geĆ«mailleerd glas en stucwerk. In de langsgevels ontstaat een samenspel van de oorspronkelijke betonnen frames en de nieuwe glazen huid. In de lage tussenbouw zijn grote verticale gevelopeningen gemaakt.

de centrale hal

In het interieur van de tussenbouw zijn nieuwe glasachtige en houten schijven geplaatst, die samen met de bestaande betonschijven een ruime entreehal, drie vergaderruimten en een flexibel callcenter omsluiten. Een stalen grid op een vaste hoogte is leidend thema voor de verlichting, luchtbehandeling en akoestische voorzieningen.

interieur van de centrale hal
de centrale hal en receptie
de grote vergaderruimte, akoestisch plafondelement met geĆÆntegreerde verlichting en luchtbehandeling

Er zijn diverse vaste meubels ontworpen, zoals de balie en kopieermeubels. De aan de wand gemonteerde tijdschriftenkast komt in twee modellen voor, in de hal en op de verdiepingen. In de kast worden actuele edities breed uitgestald op gezet aluminium planken. De oudere edities en jaargangen kunnen worden opgeborgen in de lades en achter de hefkleppen. Deze zijn afgewerkt met geemailleerd glazen panelen.

OTB, maatwerk tijdschriften kast

OTB TU DELFT
project: OTB TU Delft
renovatie gebouw en interieurontwerp
opdrachtgever: TU Vastgoed
project bij: Galis Architektenburo BNA
ontwerp exterieur: Babet Galis, Han-Willem Visscher
ontwerp interieur: Han-Willem Visscher
gerealiseerd 2004-2006