GEMEENTE BUREN

In opdracht van Steenvlinder werken we aan een drietal locaties in de gemeente Buren, waar we meewerken aan de ontwikkeling van bijzondere woonconcepten.

een klassieke leegstaande school in Ommeren wordt getransformeerd naar wonen

Twee oude scholen worden getransformeerd naar kluswoningen. Er worden voor diverse doelgroepen scenario’s ontwikkeld, voor starters, senioren en mengvormen daarvan.

schetsplan van de school, met kluswoningen voor starters, met een collectieve tuin met voorzieningen

Een deel van de ruimte kan worden gereserveerd voor een collectief programma, zoals een gezamenlijke eetkeuken en een logeerruimte.

concept model, verkaveling in kluswoningen voor starters en senioren

Op een voormalige school locatie werken we aan scenario’s voor een bijzondere collectieve woonvorm. Er worden modellen gemaakt voor een bijzondere mix voor starters en generatiebestendige woningen. Middels bijeenkomsten met de buurtbewoners en ge├»nteresseerden worden de plannen ontwikkeld. Door deze participatie wordt de ontwikkeling aangepast aan de wensen van omwonenden en de toekomstige bewoners. Zo worden de afmetingen van de woningen bijgesteld, zodat haalbaarheid wordt geoptimaliseerd.

bijeenkomst met buurtbewoners en geïnteresseerden

Naast een collectieve tuin bedenken we met het collectief diverse andere voorzieningen, zoals een moestuin, kas, schuur voor tuinspullen en een gezamenlijk te gebruiken ‘orangerie’, met een keuken, eetruimte, logeerruimte en een terras. De kopers beslissen mee over de nadere inrichting van de collectieve buitenruimte.


Voor de voormalige schoollocatie ontwikkelen we een bijzondere woonvorm met een mix van woningen voor starters, of een combinatie met woningen voor senioren.

schetsplan voor een mix van woningen voor starters en senioren, rond een collectieve tuin
ruimtelijke schets van een collectieve woonvorm rond een collectieve tuin

GEMEENTE BUREN
project: Gemeente Buren, vier locaties
opdrachtgever: Steenvlinder
status: studie, ontwikkeling, 2023