WOONZORG CENTRUM DE MANTEL VOORBURG

GROEPSWONINGEN VOOR PG / DEMENTERENDE OUDEREN

Voor zorginstelling Florence hebben wij 6 groepswoningen voor dementerende ouderen ontworpen. De woningen hebben ieder een eigen identiteit, kleurstelling en indeling. De groepswoning is ontworpen als een woning, met een zitruimte, keuken en eetruimte.
Elke groepswoning heeft een eigen keuken, eetruimte, zitruimte en ruimte voor een thematische invulling. Een groepswoning creëert een huiselijke sfeer en besloten schaal voor de bewoners.
Aan de buitengevel is een ruime serre toegevoegd. Hierdoor wordt de woonruimte vergroot en het beleven van de buitensfeer naar binnen gehaald. Voor veel bewoners is dat van een grote meerwaarde.
In de bestaande gevels zijn grotere glasopeningen gemaakt, met houten vouwpuien naar de serre. In de glazen omhulling van de serre zijn ook vouwpuien gemaakt, zodat de serre in alle seizoenen en weersomstandigheden is te gebruiken.

de serre vormt een integraal onderdeel van de woonruimte

De sfeer van een woning creëren vraagt naast een ruimtelijk interieurontwerp ook om oplossingen in de zorgsfeer. Een eigen keuken in elke woongroep zorgt ervoor dat de maaltijden en drankjes in de eigen woongroep kunnen worden bereid of opgewarmd. Dit voorkomt karren met maaltijden in de gangen.

Alle onderdelen zijn op maat geselecteerd en ontwikkeld, zoals vloerafwerkingen, meubels, stoffering en accessoires.
Het concept voor de groepswoningen is in te passen in bestaande gebouwen of in nieuwbouw. In woonzorgcomplex de Mantel is dit woonconcept op drie woonlagen uitgevoerd.

de woonkeuken heeft een directe verbinding met de serre


DE MANTEL, VOORBURG
project: 6 groepswoningen voor dementerende ouderen 
locatie: De Mantel, Voorburg 
bouwkundig architect en interieurontwerp: Arvide
opdrachtgever: Florence Zorg